tiistai 10. joulukuuta 2013

Kimmo “Skipe” Oivo viihtyy Syötteellä




”Skipe” on Suomen tunnetuimpia vapaalaskijoita. Hän on lähes koko aikuisikänsä suunnannut talvisin Alpeille, viime vuosina Chamonixiin. Iso-Syötteellä hän käy säännöllisesti kauden alussa ja lopussa.

Oululaisen Kimmo ”Skipe” Oivon suhde Syötteeseen alkoi kolmekymmentä vuotta sitten, eli heti kun keskus avattiin.
– Kyllä Syöte on mun pumppua lähellä. Se on se paikka, josta hommat alkoi ja koen sen todelliseksi kotikeskuksekseni. Silloin pikkupoikana nautin Syötteen metsähiihtomahdollisuuksista, siellä pidettiin ennen kaikkea hauskaa. Samaa meininkiä pidän edelleen yllä, myös Syötteen metsiköissä, hän vakuuttaa.
Skipelle Iso-Syötteen freeride-alue on hyvin tuttu.
– Kymmenisen vuotta sitten minulta kyseltiin apuja. Silloin mietittiin, että metsään voisi avata etenkin metsää harventamalla linjoja, joista voi turvallisemmin laskea. Kivet ja muut luonnonmuodot jätettiin paikalleen haastamaan laskijoita.




Taidot kehittyvät


Vapaalasku mielletään puuterin pöllyttämiseksi, minkä Skipe Oivo kiistää.
– Offarihiihto ei ole läheskään aina pohjattoman puuterin paukuttamista. Ei Suomessa eikä maailmalla. Syöte on alueena erittäin lumivarmaa, joten mahdollisuus lumen pöllyttämiseen on hyvä. Mutta offarihiihto on laskemista vaihtelevissa olosuhteissa. Laskijana kehittyy valtavasti, kun käännökset ja vauhdit pitää mitoittaa luonnon mukaan. 

Vaikka freeride-alueella lasketaankin omalla vastuulla, Skipe kehottaa kokeilemaan laskemista myös rinnealueen ulkopuolella.
– Jo kohtuullisella hiihtotaidolla voi metsään mennä, myös aikuisena. Tärkeä asia on tunne, että osaa käsitellä suksia hankalissakin paikoissa. Ei metsässä lasketa täysillä eikä siellä ole pakko hyppiä. Hiihtokoulusta saa apuja metsälaskuunkin. Aikuiset kokevat metsälaskun turhan hankalana. Jokaisen pitäisi vapauttaa pikkulapsi sisältään ja uskaltaa rohkeasti pitää hauskaa!


Skipe on tyytyväinen myös muihin Syötteen rinnepalveluihin.
– Molemmissa hiihtokeskuksissa on ihan maailmaluokan parkit. Nuoremmille freestylereille tämä on todellinen paratiisi. Myös rinteissä on paljon vaihtoehtoja erilaisille laskijoille. 



Tyytyväinen Syötteeseen


Syötettä on kehitetty maltilla ja hyvää tyylitajua käyttäen. Kehitys on himolaskijan mieleen.
Syötteen myönteisenä puolena Skipe näkee paikan intiimiyden ja helpon hahmotettavuuden.
– Ei ole sorruttu huvipuistomeininkiin, vaikka Syöte on moderni ja hyvin kehittynyt keskus, hän kuvailee.
Skipe Oivo suuntaa Suomen eteläisimmälle tunturille myös kesäisin.
– Maastopyöräilyreitit ovat todella hyvät. Ja mahdollisuudet suuren intohimoni, kalastuksen, harrastamiseen ovat todella upeat pikkulammilla ja joilla. Talvella en muuta kaipaa kuin hiihtoa ja rauhallisen hotellihuoneen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti